מרק עדשים בשני צבעים
- הילה אלישר עירון
- 9 ביוני 2022
- זמן קריאה 1 דקות
עודכן: 27 באוק׳ 2022
מצרכים: כוס עדשים כתומות
כוס עדשים ירוקות ( החומות)
* בתחילת ההכנה משרה את העדשים בקערה עם מים ושוטפים
2 בצלים
3-4 גזרים
4-6 שיני שום
תבלינים: מלח, פלפל, כמון, כורכום
הכנה:
על שמן בתחתית הסיר מאדים פרוסות שום, עד שיש ריח נעים של שום.
מוסיפים בצל קצוץ וגזר מגורר בפומפייה.
מאדים עד שמתרכך ומתבלים.
מוסיפים את העדשים השטופות-מסוננות ומוסיפים מים עד סוף הסיר.
מתקנים תיבול, עד שטעים לנו ☺
מחכים לרתיחה, ואז על אש נמוכה מבשלים על הכיריים, עד שמתרכך ממש
(אפשר פחות זמן, אם אוהבים יותר קראנץ׳)
מוסיפה מים אם יש צורך, ומתקנים תיבול סופית כשמכבים את האש
*אפשר לאכול כמרק או כתבשיל סמיך על אורז

בתאבון

תגובות