top of page

מרק עדשים בשני צבעים

עודכן: 27 באוק׳ 2022

מצרכים: כוס עדשים כתומות

כוס עדשים ירוקות ( החומות)

* בתחילת ההכנה משרה את העדשים בקערה עם מים ושוטפים

2 בצלים

3-4 גזרים

4-6 שיני שום

תבלינים: מלח, פלפל, כמון, כורכום

הכנה:

על שמן בתחתית הסיר מאדים פרוסות שום, עד שיש ריח נעים של שום.

מוסיפים בצל קצוץ וגזר מגורר בפומפייה.

מאדים עד שמתרכך ומתבלים.

מוסיפים את העדשים השטופות-מסוננות ומוסיפים מים עד סוף הסיר.

מתקנים תיבול, עד שטעים לנו ☺

מחכים לרתיחה, ואז על אש נמוכה מבשלים על הכיריים, עד שמתרכך ממש

(אפשר פחות זמן, אם אוהבים יותר קראנץ׳)

מוסיפה מים אם יש צורך, ומתקנים תיבול סופית כשמכבים את האש


*אפשר לאכול כמרק או כתבשיל סמיך על אורז

עדשים כתומים

בתאבון

לוגו

תגובות


bottom of page